Tekstür(Doku) Analizi Nedir ve Neden Ölçümlenmelidir?
Tekstür analizi, öncelikle, bir malzemenin kontrollü bir kuvvete maruz kaldığı ve tepkisinin bir deformasyon eğrisinin üretildiği mekanik özelliklerin değerlendirilmesi ile ilgilidir. Gıdadaki bu mekanik özellikler ayrıca birincil ve ikincil duyusal özellikler olarak alt bölümlere ayrılabilir.
Neden Tekstür Analizi?
Tüketici ürünleri, kısmen müşterilerin hangi “dokusal özelliklerin” tercih edilir olduğunu algıladıkları için pazarda başarılı olur. Bu kesinlikle gıda ürünleri için geçerlidir, ancak kozmetik, ilaç, ambalaj, endüstriyel malzemeler ve hatta yapışkan ve akışkan olmayan malzemeler için de geçerlidir.
Neden Brookfield’i Seçmeliyiz?
Brookfield’in Tekstür Bölümü, müşterilere eksiksiz bir tekstür değerlendirme hizmeti sunar. Müşterilerimizin tüm test ortamlarında doku çalışmalarının pratik değerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlayan, katı ve yarı katı malzemeler için özgün ve yenilikçi test uygulamaları ve aksesuarlarının geliştirilmesinde uzmanız.
Basit sıkıştırma veya çekme kuvvetlerini kullanarak, çok çeşitli gıdaların, endüstriyel malzemelerin ve kişisel bakım ürünlerinin imalatı veya işlenmesi sırasında dayatılan hemen hemen tüm koşulları simüle edebiliyoruz. Bu tür önlemler, bir ürünün fiziksel özelliklerine ilişkin “gerçek yaşam” anlayışı sağlar ve üretimde reddedilenleri en aza indirirken tutarlı kaliteli üretimi sürdürmede genellikle çok değerlidir.